Kontakt mig nu
+45 4030 0591

De 6 menneske behov

Der er behov, vi mennesker skal have stillet, og får vi ikke det, vil vi ubevidst fremkalde dem.

Her nedenfor har jeg skitseret de 4 behov, som vi enten bevist eller ubevist få stillet og yderligere 2 behov som man kalder de ultimative behov.

Sikkerhed:
Mennesker har brug for sikkerhed! via sikkerhed, kan vi undgå smerter og bekymringer og igen via sikkerhed kan vi bedre nyde fornøjelser. Men Hvordan får vi vished og sikkerhed? Her er to eks.
Eksempel 1: arbejde virkelig hårdt på at mestre det, som vi er bedst til, Så der ingen usikkerhed er!
Eksempel 2: Sænk ens forventninger. Hvis vi er sikre på, at det ikke vil virke alligevel, så minimer de recurser du ligger i opgaven -> dette vil opfylder dette behov. Er det vigtig, at alt hele tiden er perfekt ?

Usikkerhed:
Vi kræver variation for at føle os i live. Vi har brug for usikkerhed til føle, at vi lever. ( Hvor herre har gemt de bedste oplevelser lige på den anden sidde af frygten og usikkerheden) Men hvordan får vi så variation? Kort sagt, alt der ændrer vores tilstand og nye vaner, hjælper dette behov på vej. eks. forskellige fødevarer, en ny bog, samtale med nye mennesker, konflikter med nye mennesker, gode oplevelser med nye mennesker., bryde mønstre og vaner og gør ting i livet du er lidt bange for ( flyt dine grænser ). Usikkerhed er typisk et af de behov, man skaber ubevist, for ens bevisthed, vil helst ikke nyde noget usikkerhed. Man kan eks. ubevist komme i en konflikt, hvis man får for meget sikkerhed, eller kedsomhed og via en konflikt får vi opfyldt vores usikkerhed, tænk lige over den? Er du med til at skabe konflikter?
OBS, Har et meneske for meget usikkerhed i en for lang periode, kan det påvirke ens psyke. spec, ved situationer, hvor usikkerheden kommer ude fra, uden ens egen påvirkning -> Krig, kriser og sygdom.

Betydning:
At føle sig unik, vigtigt, og speciel. Alle har disse behov og det er noget vi er lidt mere bevist om. Men hvordan opfylder vi dette behov?
Eksempel 1: At være med til eller selv skabe en ændring og gøre en forskel i verden.
Eksempel 2: Dominerende adfærd.

Kærlighed:
Kærlighed er i vores DNA. Alle er helt bevist om, at det er nødvendigt med kærlighed. Kærlighed er dog svært at få ubevist, enten får man det eller også få man ikke nok! Har du opfyldt behovet for kærlighed på en neutral måde, negative måder, eller positive måder, uanset hvilken, så skal du have den, kræv den aldrig, men ved at giver den til andre, øger du chancen for at få den positive kærlighed retur (Sagt på engelsk: Negative Ways, or Empowering Ways.)

Disse 4 er vores personligheds behov … ALLE finder en måde, at opfylde disse 4 behov – på den ene alle anden måde, men ikke alle opfylder de sidste 2. De ultimative behov.
Fælde: Sørg for at der er balance i de 4 behov, ikke for meget kærlighed og tryghed uden usikkerhed, kærlighed vokser i nærvær af usikkerhed, for meget usikkerhed avler jalousi,  for meget sikkerhed giver kedsomhed, forlidt betydning giver ligegyldighed osv. 

Vækst:
Alt i verden vokser eller dør. Det er en konstant proces, det hører til livet. Grunden til, at vi vokser, er at tilfredsstille det næste behov …

Bidrag:
Vi vokser, så vi har noget at give. Det der gør, at du føler dig i live, er at vide, at der er mere end bare dig. Du gør en meningsfuld indflydelse på andre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *